rahsia tarikh lahir | software percuma

Dalam majalah ke, dalam pesbuk ke dan mana-mana sahaja, selalu je kita tengok sifat-sifat seseorang dari tarikh lahir la, jenis darah la, warna kesukaan la dan macam-macam lagi. Aku sebenarnya malas dah nak layan benda-benda gini. karut je belaka..tapi kalu bab warna kesukaan tu, ada juga la yang betolnya sikit-sikit..sebab warna yang kita suka ni biasanya selalu ada disekeliling kita, dan persekitaran kita biasanya mampu mencorakkan emosi kita. tapi aku tak la percaya habis benda-benda macam ni..
Ada yang berpendapat bahawa baca benda-benda macam ni sebagai syirik, berdosa… bagi aku tak la sampai jatuh hukum syirik. sebab tu hanya orang kata dari kajian dan bukannya menjadi ramalan untuk masa depan kita. yang ramalan harian / mingguan / bulanan tu memang tak leh pakai terus la.. tu betol la ramalan .. apa yang aku tak suka nak layan segala kata-kata sifat ni bukan kerana orang dah jatuhkan hukumnya. tapi sedar tak korang, apa yang di beritahu dalam setiap kategori tu lebih kurang sama je maksudnya? yang berbeza hanyalah ayatnya sahaja.
Cuba korang bandingkan, sifat orang yang lahir bulan 3 adalah baik, rajin, kreatif, keras kepala.. bulan 4 pulak sifatnya disukai orang, suka buat kerja, daya imaginasi tinggi, degil.. cuba bandingkan ayat tu.. maknanya lebih kurang sama je pon. tapi bila korang baca, tentulah akan fokus kat bulan kelahiran sendiri.. hmm..aku lahir bulan Mei.. mata pon melilau cari bulan makna bulan Mei.. pastu baca satu-satu.. disenangi masyarakat..”hmmm ye kot.”.. pastu, ringan tulang.. “memang aku ringan tulang pon..hehehe.. ” baca lagi..suka memikirkan kelainan.. “yup..memang sama dengan aku”..tak mendengar kata..”hmm…ada lah…”
Nampak tak?? sifat yang diberikan tu sebenarnya sifat umum je. sesiapa pon ada sifat tu. dan biasanya sifat yang positif lebih banyak dimasukkan berbanding sifat negatif. supaya orang jadi gembira je bila baca benda alah ni.. tak de pon dia bagitau, ko suka berjudi, suka tinggal sembahyang.. aku tak katakan itu sebagai ramalan sebab dia bukan bagitau korang akan jadi doktor masa umur 30 tahun. ko akan kawen bila berusia 27 tahun dan mempunyai 13 orang anak..ramalan tu, bagi aku adalah ‘agak-agak’ kepada masa depan..  maknanya korang boleh tentukan takdir serta qada dan qadar korang. sedangkan takdir tu adalah rahsia di loh mahfuz dan malaikat sendiri tak mengetahuinya.
Setakat nak baca kajian orang dari tarikh lahir tu takde salah sampai syirik.sebab benda tu semua benda umum. tapi baca pon takde pekdah jugak. buang masa je.. setiap kategori pon sama je maksudnya. walaupon benda ni dikatakan ramalan dan di setujui oleh majlis fatwa pon, aku tetap tak setuju kata benda ni syirik. Jangan kerana aku tak pakai jubah, serban, aku tak leh pegang pendapat aku dan cop aku sebagai munafik…Aku percaya kepada diri aku dan aku percaya kepada Tuhan dan pegangan aku. tak pernah aku nak mempersekutukan-Nya. Hmm..kenapa tafsir mimpi tak dikatakan syirik?? mungkin sebab ia pernah menjadi mukjizat Nabi Yusof.. mungkin..
pssss:klu berminat nak tau rahsia tarikh lahir anda?blh lah download kt sini
 download sekarang
PERCUMA JE!!…ikut arahan kt situ ye…sms saya lepas dah isi borang tggu saya approve kan baru boleh download..
sms “nak software rahsia tarikh lahir sekarang >nama>no tel ke:
0134948186 okeyyyy sy tggu…

Add comment October 29, 2011

Revolusi Era-Perniagaan Internet :-)

Asalamualaikum.

Salam Ceria semua,

Bagaimana keadaan hari ini ? Baik , kurang baik ,atau langsung tak baik ? setiap orang lain keadaannya.

Setuju ?

 

Hari ini , saya ingin berkongsi sedikit ilmu yang mungkin dapat memberi inspirasi pada kamu supaya jawapan untuk keadaan kehidupan kamu bagi soalan diatas ialah “baik” dan “best”(tambahan).

 

Saya menjadikan penglaman ayah saya sebagai orang yang telah lama berkecimpung dalam era- perniagaan ini sebagai pengajaran untuk saya dan kalian juga.

 

Setelah sekian lama penceburannya dalam bidang perniagaan ini , terlalu banyak pengalaman pahit manis yang telah dirasai.Tetapi , pahit itu lebih banyak terasa dari manisnya.Oleh sebab itu,kehidupan kini  masih dalam keadaan yang sama.Kesilapannya ialah terpedaya dengan “trick” sesebuah syarikat. Ini adalah kerana setiap perniagaan ada “trick” meraka sendiri yang mana “trick” itu pastinya membawa kepada keburukan.

 

Inilah contoh “trick” mereka yang nyata , malangnya tiada siapa yang berwaspada terhdapnya.Malah , mereka lebih suka mendengarnya.

 

# ‘encik  tak perlu menaja , tetapi encik  boleh dapat income besar’

# ‘modal kecik je , tapi , untung lumayan encik’

# ‘abang tidur pun boleh dapat duit’

# dan banyak lagi lah , kamu semua pun tak rajin nak membacanya . Apatah lagi yang dah terkena . L

 

Cuba kamu renungkan seketika ;

*tak kerja , bole dpat duit. Logik ?

*tidur  boleh dapat duit. Logik ?

*modal yang kecik bole untung besar. Logik ?

>>Pastinya tidak kan ? Kini saya bongkarkan kepada anda.

 

Akhirnya,saya sendiri telah menemui 1 peluang perniagaan yang tiada tolok bandingnya.Tak percaya ?

Terpulang….:-)

 

Sila highlight link ni , klik buton kanan , dan “go to” law nak explore lebih lanjut ;

http://info.ads4bucks.com/v3/

 

Percaya atau tidak , produk disediakan bernilai Rm10k – Rm15k. Kamu cume perlu bayar RM$$$.

“Berapa tu ?” Sebentar  yer. Teruskan membaca ea…

Percaya atau tidak , kamu layak  mendapat sehingga 6 jenis INCENTIVE. Dengan 1 jenis pembayaran

pendaftaran ,6  jenis INCENTIVE yang diberikan.

“Apa pulak yang ni ?” Sekejap .. Kamu akan tahu juga.

Percaya atau tidak , mana-mana syarikat/kedai/warong atau apa sahaja jenis perniagaan yang mempunyai lesen perniagaan boleh berdaftar dengan Ads4bucks sebagai ‘merchant’ . Hal ini akan membawa kepada 2 lagi jenis incentive kepada pengenal. “Fuhh ,banyaknya incentive”. J

 

Jadi , amaran saya ..

*Kalau tak usaha , tiada lah hasil ..

*Kalau tidur , komfom tak dapat ..

*Kalau modal kecik , hasil kecik .. Kalau modal besar sikit , berpotensi untuk dapat hasil yang besar .. Sebab ? Pengorbanan yang sedikit itu mungkin kan menjanjikan kelebihan untuk mereka yang sanggup..

 

Ni saya cerita yer. .

1st of all .. Pengenalan Ads4bucks ..

 

Beralamat di

Blok B, 1-32 & 1-32A Jalan Pandan Prima 2,

Dataran Pandan Prima,

55100 Kuala Lumpur.

Tel : +603 9286 1029 / +603 9286 2235

Fax : +603 9286 2157

Email : admin@ads4bucks.com

 

Dikendalikan oleh syarikat Ads4bucks Network Sdn. Bhd dan berdaftar dengan Suruhanjaya Syarikat

Malaysia(SSM) dan Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia(SKMM).

 

Ads4bucks ialah gabungan Portal Pengiklanan dan Program Affiliate yang memberi kemudahan untuk mengiklankan produk dan juga perkhidmatan .Ruangan iklan Ads4bucks dan sistem bantuan perniagaan yang disediakan boleh membantu kamu menghasilkan pendapatan yang konsisten.

 

Bermatlamat menjadikan portal pengiklanan yang popular di dunia agar para pelanggan dapat menjual produk dan perkhidmatan yang diiklankan secara aktif dan efektif menerusi internet.Mewujudkan komuniti masyarakat berpendapatan tinggi yang mampu menikmati kebebasan kewangan & masa menerusi program affiliate yang mudah dan menguntungkan.

 

PAKEJ >>

Platinum Packages (Recommended)

Modal : RM 420.00

Produk;

* Virtual Office

* Sms Blaster  (rm 0.07/credit worldwide)

* Private Blog (100mb)

* E-Library (500 ebook perniagaan & 1500 template surat )

* Personal Emailing

* E-Mall (unlimited page)

* Bio-Energy Card

 

Gold Packages

Modal : RM 210.00

Produk;

* Virtual Office

* Sms Blaster (RM 0.12/credit)

* Private Blog (50mb)

* E-Library (500 ebook perniagaan & 1500 template surat )

* Bio-Energy Card

 

Bronze Packages *new

Modal : RM 150.00

Produk;

* Virtual Office

* Sms Blaster

* Private Blog(30mb)

* E-Library (500 ebook perniagaan & 1500 template surat )

* E-Mall (limited pages)

* Bio-Energy Card

 

Pelan Insentif ??

 

Sebelum itu , saya akan beritahu pada kamu , kenapa dan bagaimana Ads4bucks boleh membayar

sehingga 6 jenis insentif dan 2 jenis insentif daripada Program Rakan Niaga.

“ Ads4bucks amat memahami dunia networking.Oleh itu,apabila pihak Ads4bucks mencipta suatu konsep perniagaan yang mempunyai pelan pemasaran , kami telah melakukan simulasi pendaftaran secara automatic di mana program komputer  akan mendaftar satu akaun dalam selang masa 3-5 saat untuk forecast adakah pelan pemasaran mampu bertahan untuk jangka masa yang lama.Berdasarkan simulasi ini , ads4bucks amat berkeyakinan penuh bahawa pelan pemasaaran ini tidak mempunyai sebarang masalah overpaid.”

 

#Jenis insentif yang disediakan;

* Direct Introducer Incentive (D.I.I)

* Data Entry Incentive (D.E.I)

* Development Incentive (D.I)

* Group Sale Incentives (G.S.I)

* Overiding of Develompent Incentives (O.D.I) = 15%

* Overiding of Group Sale Incentives (O.G.S.I)   = Lvl 1 :10%

Lvl 2 :5%

  • Segala pembayaran akan dilakukan secara real-time(on the spot).

#Jenis insentif Ads4Merchant;

* Rebate to Merchant introducer = 10%

* Rebate to Unilevel = 70% x 10 Level

 

Pernah kamu terjumpa  peluang yang sebegini hebat. Saya berani katakan tidak . Kehebatan ini bukanlah dimiliki oleh negara asing . Malah , peluang ini dimiliki 100% oleh rakyat bumiputra yang bernama Encik Noraizeedin Bin Abdul Wahab. Anda ragu ??  Anda berminat ??  Anda yakin ??

 

ADS4BUCKS Dan SYARIAH

“Di sini saya ingin menghuraikan persoalan yang seringkali membelenggu pemikiran kita. Semoga usaha kecil ini akan dapat menerangkan kepada masyarakat umum bahawa perniagaan Ads4bucks ini bukanlah sesuatu yang haram disisi Islam, bahkan menepati prinsip perniagaan Islam. Saya amat memahami, bahawa dewasa ini banyak sistem MLM, dan skim-skim seumpama ini yang banyak menipu dan haram disisi undang-undang Islam, justeru ramai yang menolak atau tidak mahu terjebak dalam perkara-perkara yang sebegini. Akan tetapi, kita perlu menilai terlebih dahulu, siapa pengasasnya dan bagaimana sistemnya. Saya amat berharap jika ada masyarakat di luar sana yang ingin mencari jawapan berkenaan bagaimana sistem ads4bucks, adakah halal disisi syariat dan undang-undang negara, silalah tanya ke

pada agen atau orang yang amat memahami perniagaan ads4bucks, kerana anda akan diberikan jawapannya. Ini kerana, hanya orang yang dah menjalankan bisnes ini sahaja yang amat memahami sistem ini. Bukan orang luar yang hanya mengkaji secara luaran sahaja.Semoga saya dibantu oleh Allah untuk memperjuangkan kebenaran yang sering disalah faham oleh masyarakat”.

 

Akhir kata dari saya …

 

Kami hanya membuka peluang bisnes yang tidak ternilai ini kepada anda.Langkah pertama untuk mengubah  atau menjamin kehidupan yang lebih baik , terpulang kepada anda. Sekiranya anda……..

 

v  Buka minda , rajin dan bersemangat untuk merncapai impian.

v  Belajar dan terus belajar.

v  Jauhi daripada sebarang alas an.

v  Jangan cepat merajuk dan putus asa.

v  Jangan suka menyalahkan orang lain .

 

Harap maklum . Maklumat di atas hanya sebahagian . Hubungi saya , dan saya akan ceritakan “all out” pd kamu . Kami berusaha memastikan kejayaan kalian.

 

Untuk terus mendaftar sebagai agen sila klik sini

 

 

 

Add comment August 21, 2011

Membina jaringan perniagaan Internet adalah diibaratkan seperti anda membina seribu ekar ladang kelapa sawit

Salam sejahtera semua,

Membina jaringan perniagaan Internet adalah diibaratkan seperti anda membina seribu ekar ladang kelapa sawit. Cuba anda bayangkan yang anda sekarang sedang mempunyai seribu ekar ladang kelapa sawit yang sudah siap untuk dituai..

Hasilnya adalah diantara 3 ke 5 tan untuk setiap 10 ekar, katalah kita ambil purata 4 tan untuk setiap 10 ekar. Ini bermakna anda mempunyai 400 tan sekali tuai. Harga setan adalah antara RM200 ke RM800. Katalah kita ambil purata RM400 setan kemudian darabkan 400 tan. Ini bermakna anda mempunyai pendapatan kasar RM160,000 untuk sekali tuai. Katalah purata tuaian untuk sebulan adalah sebanyak 2 kali membawakan kepada pendapatan kasar adalah sebanyak RM320,000.00 sebulan.. Huh.. Banyak ke sikit..!!? Empat bulan dah melebihi RM1 juta. Itulah hakikatnya.

Tapi bagaimanakan untuk memilki ladang seluas ini..? Sudah pasti ianya mengambil masa untuk diusahakan iaitu antara 3 ke 5 tahun. Modal juga diperlukan untuk mengupah atau menggaji pekerja, beli anak benih, menyediakan tapak ladang serta peralatan membaja dan sebagainya. Jika saya mempunyai cukup wang bermakna saya boleh memiliki ladang kelapa sawit ini..? Ya.. Sudah pasti, tetapi jika anda ingin memulakannya sekarang bermakna lima tahun lagi baru anda boleh menikmati hasilnya.!! Tapi kalau anda bermula 5 tahun lagi, bermakna 10 tahun lagi baru anda boleh menikmati hasilnya…?

Jadi bilakah masa yang sesuai untuk memulakannnya..? Masa yang sesuai untuk memulakannya adalah lima tahun yang lepas ..!!! Atau SEKARANG, juga adalah masa yang sesuai….

Begitu juga dengan perniagaan Internet. Masa yang sesuai untuk melakukannya adalah lima tahun lepas. Sekarang anda sepatutnya menikmati hasilnya setiap bulan. Jika anda terlepas masa yang lalu, SEKARANG adalah masa yang sesuai. Sedikit perbezaan dengan ladang kelapa sawit ialah anda tidak perlu modal yang besar dan anda tidak perlu melakukannya secara sepenuh masa. Jika anda sedang bekerja makan gaji, anda boleh meneruskan pekerjaan anda dan melakukan perniagaan Internet secara part time dahulu.

Kawan saya yang tiada pengalaman langsung dalam perniagaan Internet, membina jaringan perniagaan Internet dua tahun setengah yang lalu, kini mendapat hasil antara RM20 ribu ke RM25 ribu sebulan. Sentiasa menunjukkan peningkatan setiap bulan.

Saya tidak faham kenapa ramai orang tidak boleh memahami yang perniagaan Internet ini sangat mudah dan ianya boleh dijalankan secara santai atau part time sahaja. Kita perlu meneruskannya secara ISTIQOMAH sambil anda menjalankan kehidupan seharian anda. Sekarang sudah berapa lama anda bekerja makan gaji..? Ada yang baru bermula, ada yang sudah 5 tahun, 10 tahun , 15 tahun, bahkan ada yang sudah 20 tahun. Berapa harta yang sudah anda kumpul..? Anda akan bersara sedikit masa lagi, agaknya berapakah pendapatan anda setelah bersara nanti..?

Alangkah bagusnya jika anda mengusahakan ladang Internet yang sudah pasti akan memberi hasil yang lumayan kepada anda disaat anda bersara nanti. Sepanjang 5 ke 20 tahun anda bekerja, anda sebenarnya seolah-olah sudah berjaya menyiapkan ladang kelapa sawit melebihi 1000 ekar. Pastikan anda menyertai perniagaan internet yang betul, tulin dan murni. BUKAN perniagaan yg berunsurkan “Money Games” yang bertopengkan perniagaan internet.

Terima Kasih

Myads Project Team

Ismail Mokhlis

0127384296

http://myadsproject.weebly.com/

Sekiranya anda belum lagi memiliki perniagaan internet untuk bermula, saya cadangkan gunakan sistem ini http://ismail306.ads4mall.com/index.php?route=product%2Fproduct&product_id=59 , sekiranya sudah abaikan cadangan ini:

Link untuk pendaftaran:

http://ismail306.ads4mall.com/index.php?route=account%2Fcreate

Sekiranya anda ingin sembang-sembang mengenai dunia internet marketing, bolehlah chat dgn saya tiap2 malam.. :)

http://www.facebook.com/maelionaire

Add comment January 2, 2011

Kerana kemiskinan_Nekad beri anak dalam kandungan

Nekad beri anak dalam kandungan

SEMPIT…Shahrul bersama isteri, Aishah Ismail dan anak mereka di bilik tidur yang disewa di Kota Damansara.

(untuk artikel penuh sila klik disini)

sesungguhnya kefakiran (kemiskinan) itu boleh menjerumuskan ke jurang kekafiran – maksud hadith nabi s.a.w. if you are on the ground doing human engineering, you will see, hear and feel this phenomena…by the thousands… everywhere…the despair, the hopelessness…the questioning…the blame…the resentment…the giving up…banished hopes…the isolation..the dread…

1 comment December 28, 2010

Do u Like Money?

Duit bukanlah segala-galanya, tetapi tanpa duit segalanya tak menjadi…penceraian byk terjadi disebabkan masalah kewangan..anak-anak tidak mendapat pendidikan yang sempurna juga disebabkan duit..pinjaman along yang berterusan hingga membawa kepada pembunuhan, samun, ragut dan sebagainya…

Anda harus membuka mata anda. Melalui kerja sahaja tidak cukup untuk menampung pelbagai kos termasuklah kos kereta, rumah, belanja anak beranak serta keluarga..

Jadi, saya telah menemui cara yang mudah dan menguntungkan untuk mendapat wang tambahan melalui ADS4BUCKS..sebelum ni saya langsung tak berminat untuk menyertai apa-apa bisnes memandangkan kebanyakannya hanya penipuan dan tidak menjanjikan pulangan yang lumayan.

Setelah menyertai program ini, saya merasakan adanya transformasi yang berlaku pada saya dan keluarga saya. Walaupun baru di peringkat permulaan, segala proses dalam bisnes ini sangat jelas, dan semuanya computer generated..jadi tak ada penipuan…dengan sokongan drpd ibu saya yang begitu bersemangat untuk terlibat, berserta doa, usaha dan tawakal yang byk pada Allah S.Wt..secara perlahan wang itu mengalir, memenuhi point untuk cash money…

Jika mahu berjaya, anda haruslah mengikut orang yang berjaya..saya seorang pelajar dan saya memberanikan diri untuk terlibat dalam bisnes ini dan berfikiran secara positif..syukur segala yang saya harapkan selama ini telah saya temui..

Saya mengajak rakan2 mengikut saya dalam bisnes ini..dan saya jamin anda tidak menyesal…saya akan guide satu persatu, dan anda tidak akan berputus asa dalam memperjuangkan hidup anda demi kehidupan yang lebih selesa…tambahan lagi bisnes ini tidak menjatuhkan maruah anda..

Orang lain sedang sibuk mencari wang, berusaha gigih dalam bisnes on9 ini, buat duit…kita bila lagi?mulalah sekarang…takkan hanya pandang saja…anda tak percaya sebab anda tak pernah nampak,tak pernah cuba…serta tak pernah dapat. Jika anda pernah mengalami kegagalan sebelum ini..bangkitlah dan mencuba lagi..saya jamin kali ini anda tidak akan gagal, jika anda mengikut jejak saya…

Your reference : http://ismail306.ads4blog.net/

Contact me quickly at :0127384296

marilah bergerak bersama…

ibu saya kata, siapa yang nmpak peluang ni…maka adalah rezeki tuk nya…siapa yg xnmpak, rezekinya tuk kaya blum sampai…

Add comment December 22, 2010

YANG MANA SATU DIRI ANDA???

VSS-Very Sad Story??
Adakah dengan mencari pekerjaan lain dapat
memberi jaminan kepada anda untuk membina
kehidupan yang lebih baik setelah diarahkan
berhenti kerja. Lihat lah keadaan ekonomi
sekarang..agak-agak senang tak nak dapat
kerja baru??
Anda Makan Gaji??
Kalau sekadar gaji cukup-cukup makan, macammana
boleh berasa bahagia mahupun berpuas hati dengan
apa yang anda perolehi? takkan nak bertahan saja
dengan apa yang ada..kecik hati tak jika part time
pun dah boleh lawan gaji bulan-bulan??
Anda Ahli Perniagaan??
Kan lebih bagus kalau anda ada
‘backup’. Ingat! Sediakan payung sebelum hujan..
Anda Surirumah??
Perbelanjaan anda semikin meningkat, termasuklah
perbelanjaan anda sendiri.. Sekurang-kurangnya
dapat mengurangkan beban pasangan anda selain
perolehi pendapatan sendiri. OK ke tak duk rumah
pun dah dapat pendapatan sendiri, dapat tolong
suami, anak-anak, keluarga..
Anda Mangsa Pelaburan??
Sudah-sudahlah dengan angan-angan nak jadi kaya
tanpa berbuat apa-apa. Ingat!! 9/10 daripada
sumber pendapatan adalah daripada perniagaan
bukan pelaburan!
Anda Pesara??
Bagaimanakah anda boleh menggandakan pendapatan
selain bergantung duit ‘pencen’ sahaja? Jangan
cepat berasa selesa kerana segala hutang dan
tanggungjawab anda berjalan seperti biasa..
Anda Pelajar/Bakal Graduan??
Belum tentu lagi anda keluar sebagai graduan yang
mempunyai pekerjaan yang baik. Sampai bila pula
mahu mengharapkan bantuan MBF (Mak Bapak Finance),
PTPTN?? Ok tak jika part time semasa belaja lagi dah
boleh tanggung kehidupan di universiti?? Anda senang,
Ibubapa pun senang..
Anda Bekerja Over-time??
Berbaloikah dengan bekerja lebih masa anda itu??
Kalau dalam bisnes ni sehari anda boleh menjana
pendapatan 4 angka. Kalau kerja lebih masa anda
itu dapat berapa??
Harga apapun akan terus naik dan terus naik lagi…
Gaji naik setahunSETAHUN SEKALI
Harga barang naikBERKALI-KALI
susah nak turun…
kerjalah sekuat mana pun..
kehidupan makin lama makin susah…
Hutang makin lama makin bertambah…
Cara atasi kenaikan harga bukanlah dengan berharap
harga akan turun,
tapi pastikan pendapatan kita naik jauh lebih tinggi
dari kenaikan harga barangan…. “
Hari ini, terdapat 4 Golongan…
BanyakMASATak adaDUIT
Tak adaMASAtapi banyakDUIT
Tak adaMASA& Tak AdaDUIT
BanyakMASA& BanyakDUIT..
Sertai ADS4BUCKS sekarang…
Kerja makan gaji fulltime 30 hari =RM3000 sebulan
Buat part time di ADS4BUCKS sehari= RM960

YANG MANA SATU DIRI ANDA???

WE SHARE WE GUIDE U DECIDE!!

Add comment December 15, 2010

PROMOSI HEBAT!!

PROMOTIONAL Platinum PACKAGE! RM 320 only

15 december hingga 27 december

Platinum PACKAGE HARGA ASAL RM 420 – ANDA JIMAT RM 100

STEP1
BAGAIMANA NAK MULA…BELI PRODUCT DENGAN BAYARAN RM 320 (OFFER)

STEP2
PERKENALKAN ADS4BUCKS KEPADA 3 ORANG MINIMA TUAN/PUAN DAH BALIK MODAL!!!! MEMANG PALING PANTAS!!!! GERENTI …RM 580…..
RM 580-RM320(OFFER)= RM260 ANDA UNTUNG!!!!!!!!!WOOWWWWWWWWW

JIKA SEHARI TUAN/PUAN PERKENALAN KEPADA 10 KENALAN TUAN/PUAN….RM 100 X 10=RM1000 ON THE SPOT DAPAT DUIT…

STEP 3
PASTIKAN KENALAN ANDA IKUT JEJAK ANDA…ADS4BUCKS MEMBERI INSENTIF

LEVEL 1 -RM 80
LEVEL 2- RM 240
LEVEL 3- RM 720
LEVEL 4- RM 960
LEVEL 5- RM 960

DAN SETERUSNYA…..

SEHARI aNDA DAPAT RM 960
SEBULAN RM 960X30HARI= RM 28 800 ADUHAI…SAPA NAK BAGI!!!!!!!!!!

APA yang anda dapat….Platinum package

1.ads4mall – (kedai online )
2.Portal iklan 24 jam (ke seluruh dunia)
3.sms blaster -7 sen/sms ( boleh msg 500 sekali gus )
4.Radio online -(funker.fm)
5.e-library -(500 busniess plan,1300 templates paper word)
6.pejabat maya -
7.upload/download video
8.komuniti sosial
9.bio energy kad – (untuk kesihatan ) freeeeeeee

ADA LAGI..jika tuan/puan register terus di link ini

15 perkara yg TIDAK mungkin anda miliki di mana2

1. PERCUMA LAMAN WEB GUNAKAN UNTUK PROMOSI :- http://ads4bucks.com/userIDANDA
2. PERCUMA BUKU BIMBINGAN E-USAHA
3. PERCUMA SKRIP TABLE TALK
4. PERCUMA RISALAH GAYAPOS
5. DISKAUN UNTUK BINA BLOG (ADS4BLOG)
6. DISKAUN FLYERS GROUP
7. BIASISWA KURSUS SMC (SUCCESS MANAGER COURSE) & TTT ( TRAIN THE TRAINER )
8. TERIMA GROUP TURN OVER ( GTO )
9. WARANTI BALIK MODAL ANDA
10. ROADSHOW UNTUK SGM & BOP DI TEMPAT ANDA
11. DISKAUN BUKU INSENTIF SELEKSI ( BLACK BOOK )
12. DISKAUN BUKU PRATIKAL BACKOFFICE ( WHITE BOOK )
13. DISKAUN TIKET WORKSHOP MILLIONAIRE Mpower
14. NO HANDPHONE ANDA DIMASUKKAN DALAM IKLAN
15. JIKA BUAT DAPAT,KALAU TAK BUAT = TAK DAPAT..SEBAB INI BUKAN PELABURAN OR SKIM CEPAT KAYA

PSS:SAYA AKAN SMSKAN PADA ANDA NO AKAUN DAN CARA2 BAYARAN
ANDA AKAN TERIMA SMS DARI USER ID ISMAIL306

Add comment December 14, 2010

16 SEBAB MENGAPA PERNIAGAAN MENEMUI KEGAGALAN

Kali ini saya ingin berkongsi dengan anda beberapa punca atau sebab mengapa sesebuah perniagaan itu gagal. sering kali kita lihat beratus ribu perniagaan gagal. tetapi mengapa yang sebihnya berjaya? pasti ada sebab mengapa sesuatu perniagaan itu gagaldi sini saya simpulkan beberapa sebab mengapa sesebuah perniagaan itu gagal

Berikut adalah sebab kegagalan perniagaan.Pastikan anda menjauhinya!

1.TIADA MATLAMAT

Tiada matlamat yang jelas mengenai apa yang ingin dicapai oleh perniagaan yang dibina.Apakah matlamat perniagaan anda dalam masa setahun dari sekarang?Apakah matlamat perniagaan anda dalam masa tiga tahun dari sekarang?Apakah matlamat perniagaan anda dalam masa lima tahun dari sekarang?Apakah matlamat perniagaan anda dalam masa 10 tahun dari sekarang?Matlamat akan menentukan arah tuju sesuatu perniagaan.Tanpa matlamat yang jelas,perniagaan tidak mempunyai daya dan motivasi untuk berkembang.

2.TIDAK MENGUTAMAKAN PELANGGAN

Pelanggan merupakan aset utama dalam apa sahaja perniagaan.Utamakan pelanggan,kerana apa sahaj perniagaan berfungsi untuk memenuhi keperluan pelanggan.Malah sering dikatakan dalam buku-buku perniagaan bahawa pelanggan adalah raja!

3.TIDAK USAHAKAN JUALAN

Keuntungan perniagaan datangnya daripada jualan.Amat jarang-jarang sekali sesuatu jualan datang dengan sendiri.Usahawan perlu berusaha untuk mendapatkan jualan.Pastikan momentum diteruskan untuk mendapatkan jualan demi jualan,kerana tanpa jualan,tiada keuntungan!

4.TIDAK SABAR

Naruli ramai usahawan adalah untuk ,menjadi kaya dengan segera.Perniagaan perlu dilihat untuk mendapat keuntungan jangka waktu yang panjang dan bukan meraih keuntungan maksimum pada jangka waktu yang singkat.

5.GAGAL MELETAKKAN PRIORITI

Dikatakan,20 peratus daripada usaha akan menghasilkan 80 peratus daripada pulangan.Kesilapan ketara bagi mereka yang tidak bijak meletakkan prioriti adalah memberi fokus kepada 80 peratus usaha perniagaan yang hanya memberi 20 peratus pulangan.Agihkan kerja-kerja perniagaan yang tidak memerlukan masa dan tenaga anda kepada orang lain supaya tenaga dan masa anda dapat ditumpukan pada aktiviti 20 peratus yang memberi keuntungan 80 peratus.

6.MELAKUKAN SESUATU DI LUAR BIDANG

Sebaik-baiknya,jalankan perniagaan yang memang dalam bidang kekuatan anda.Memulakan perniagaan yang bukan dalam bidang anda,hanya akan mengurangkan motivasi.

7.TIDAK MEMPUNYAI DAYA SAINGAN PADA PRODUK ATU PERKHIDMATAN

Persaingan semakin sengit dalam arena perniagaan.Sesuatu perniagaan perlu mempunyai daya saingan yang hebat,sama ada lebih baik,atau lebih murah,atau lebih pantas daripada pesaing.Tanpa daya saingan untuk membezakan anda dengan pesaing,hanya kan menenggelamkan perniagaan anda.

8.PRODUK TIDAK MEMENUHI KEPERLUAN PELANGGAN

Mempunyai produk untuk dijual adalah langkah utama memulakan perniagaan.Namun,sekadar produk,masih tidak mencukupi.Produk yang dijual perlu dapat memenuhi keprluan pelanggan.Mungkin anda ingin jual bahan kosmitek untuk memutihkan kulit,tetapi produk anda bukan sahaja memutihkan wajah pengguna,bahkan menyebabkan kulit pengguna berminyak pula! Maka, produk tersebut tidak dapat memenuhi keperluan pengguna.

9.PRODUK DAN PERKHIDMATAN PELANGGAN YANG TIDAK BERKUALITI

Zaman ini pelanggan mementingkan kualiti produk dan perkhidmatan pelanggan.disebabkan persaingan semakin tinggi,terdapat pelbagai pilihan yang boleh dibuat pelanggan.Produk dan perkhidmatan yang berkualiti akan menjadi pilihan utama.

10.GAGAL MENGENAI PASTI PELANGGAN

Siapakah bakal pelanggan anda?Di mana komuniti bakal pelanggan anda?Apakah kemampuan kewangan bakal pelanggan anda?Bagaimana cara anda boleh mencapai bakal pelanggan?Strategi perniagaan adalah menetapkan tumpuan pasaran (niche market).Dengan menetapkan tumpuan pasaran,adalah lebih mudah untuk mengenal pasti pelanggan anda dalam melakukan sebarang jualan.

11.LEMAH DALAM URUSAN KEWANGAN

Fahami angka kewangan perniagaan anda.Pastikan setiap transaksi perniagaan diambil kira.Walaupun bunyinya mudah,namun,terlalu banyak perniagaan membelanjakan lebih daripada apa yang diterima.Bijak dalam berbelanja untuk perniagaan,walaupun usahawan perlu mengambil risiko kewangan,namun risiko yang terbaik adalah risiko yang telah diselidik.

12.GAGAL MENGIKUT TREND SEMASA DAN PASARAN

Trend dan pasaran berubah mengikut masa.Umpamanya,satu ketika dulu,walkman menjadi pilihan utama muda mudi untuk berhibur,kini trend sudah berubah kepada pemain MP3!Usahawan perlu peka kepada trend semasa dan pasaran supaya perniagaan dapat dikemas kini mengikut arus zaman.

13.PERBELANJAAN OVERHED YANG TINGGI

Sering kali kos overhed memakan segala keuntungan perniagaan.Pastikan kos overhed pada paras minimum.Kos overhed termasuk kos elektrik,kos pekerja,kos premis,kos air,kos internet,dan sebagainya.Kos overhed akan sentiasa dikenakan setiap bulan.Sekiranya kos overhed mencecah RM20,000 setiap bulan,maka keuntungan perniagaan perlu melebihi RM20,000,jika anda ingin dapatkan keuntungan.

14.TIADA PERANCANGAN PERNIAGAAN

Tidak melakukan perancangan adalah merancang untuk gagal.Sediakan pelan dan langkah-langkah untuk mengembangkan perniagaan.atur strategi pemasaran untuk mendapatkan lebih pelanggan.Perniagaan menjadi cemerlang bukan kerana nasib,tetapi kerana perancangan perniagaan yang lengkap.

15.PERANCANGAN TANPA TINDAKAN

Perancangan hanyalah langkah pertama.Perancangan tanpa tindakan susulan tidak akan membuahkan hasil!Pastikan apa yang dirancang,diimplementasikan.Apa akan terjadi sekiranya apa yang dilaksanakan tidak menjadi dan gagal?Tidak mengapa,kegagalan akan mengajar anda untuk mengubah perancangan.Kegagalan adalah guru yang paling baik dalam perniagaan sekiranya anda membenarkan diri anda belajar daripada kesilapan.

16.GAGAL BERHUBUNG DENGAN PEKERJA

Sememangnya agak sukar menjalankan perniagaan dengan sendiri tanpa mengagihkan kerja kepada pihak lain.Fahami kehendak dan keperluan pekerja kerana pekerja akan membantu memajukan perniagaan anda.Hubungan yang baik dengan pekerja akan memberi motivasi kepada mereka untuk berusaha dengan lebih tinggi dalam memajukan perniagaan anda.

Dengan mengetahui dan memahami sebab-sebab kegagalan perniagaan,ia dapat membantu anda menghindari dari kegagalan perniagaan.Namun begitu,perlu diingat juga bahawa,sekiranya rezeki perniagaan tidak menyebelahi anda dan anda menghadapi kegagalan,gagal sekali,bukan bermaksud gagal selamanya.Teruskan usaha kerana kejayaan akan ditemui di sebalik kegagalan!

Add comment December 11, 2010

teknik-teknik buat duit RM30ribu sebulan!!

YouTube Preview Image

YouTube Preview Image

FAHAMKAN 2 VIDEO INI SAHAJA!!

NESCAYA IMPIAN ANDA UNTUK MEMILIKI GAJI RM30,000 SEBULAN AKAN TERCAPAI..INSYAALLAH..

BERMINAT SILA ISI BORANG DIBAWAH

Add comment December 11, 2010

LOT KEDAI UTK DIJUAL

PROMOSI HEBAT!!
LOT KEDAI UTK DIJUAL,


1)Harga RM6300
* 15 lot kedai
* produk berjenama
* akauntan,budak penghantar,sistem pemantauan disediakan
* perlu 5-15 org pekerja shj(gaji tak perlu dibayar)
* bil api,air percuma
* potensi pendapatan RM300K -RM500K sebulan.
*LOKASI PERNIAGAAN AMAT MENARIK
*SISTEM LATIHAN DISEDIAKAN PERCUMA
BAGI YG BERMINAT SILA TINGGALKAN PESANAN DI RUANG COMMENT

Add comment December 8, 2010

Previous Posts


Archives

RSS info ADS4BUCKS